Skip to content

Moeder zijn is saai

Klinkt best saai; een moedertje zijn. Huisje, boompje, beestje. De hippe twintiger is opeens een ingezakte dertiger geworden. Met een lelijke bobline en geen modieuze kleren. Hoe moet je jezelf nou nog respecteren? Waarom ben je niet die hippe zakenvrouw geworden die ook nog eens een gezin met vier kinderen bestiert?

Weet je zeker dat je die rol nog steeds wilt? En ook alles wat daarbij komt kijken, zoals overwerken en weinig tijd voor belangrijke dingen? Misschien is het een heel goed idee om je oude wensbeeld eens te herbeoordelen. Inderdaad, het is allemaal geen glamour en glans meer. Maar wil je dat wel echt? En is moeder zijn wel zo saai? Het is maar wat je er zelf van maakt.

Leuk boek; Gelukkig, ik ben een grijze muis! van Anneke Dekkers
Volgens Anneke is het slechts een enkeling gegeven écht succesvol te zijn. Echter, het grootste deel van ons hoort per definitie tot de middelmaat. We doen ons best, maar blinken niet uit. We horen nergens echt tot de top. In ons hart zijn we grijze muizen. En uiteindelijk zijn de meeste mensen daar dik tevreden mee.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *